ENTREVISTA sobre ATB a Infantil i Primària


Aquest cap de setmana tenim a Catalunya a l'Aloka Martí i en Joan Sala que porten vint anys experimentant dins el curriculum escolar d'escoles internacionals un programa d'exercicis que ajuda des dels més petits fins al joves i adults a fer-se conscients d'ells mateixos a través d'activitats corporals creatives, molt sovint divertides que es desenvolupen gradualment i fomenten de manera simple l'atenció, la concentració i la relaxació tot augmentant una sensació interna de benestar. Han publicat un llibre amb més de 600 fotografies i estan oferint formació aquest maig a casa nostra. 

“El nostre desig és que ATB contribueixi, a més d'una educació més creativa i efectiva,  també a una vida més conscient i harmoniosa” escriuen Aloka Martí i Joan Sala, creadors i mestres facilitadors de la formació d'ATB


Què ens ofereix de diferent ATB respecte a altres treballs de cos i/o emocions ? 
Fomenta actituds en nens i nenes per esdevenir individuus independents i concients de si mateixos a través de l'utilització del cos com eina d'autoconeixement. 
La novetat és que a través de la intel.ligència corporal i altres es facilita un camí senzill per indagar en els seus potencials,  ampliant i expandint la pròpia consciència. Es un programa molt adequat per fer en educació emocional i adonar-se de les pròpies percepcions i habilitats.

Hi ha un programa per Educació Infantil ?

Sí. Algunes de les activitats d'aquesta edat s'assemblen a les que es fan per exemple en psicomotricitat . Si bé Awareness through the Body té diverses coses en comú amb altres disciplines , aporta una nova dimensió. A ATB hi ha la clara intenció d'oferir al nen la possibilitat d'entrar en contacte amb el seu ésser interior més profund. Amb el que es converteix en un complement de les activitats d'infantil.


Quina meta té ATB a Primària i Secundària ?

Utilitzant els sentits de forma més conscient, lliure de judicis i idees preconcebudes, la persona pot gestionar millor la seva ment, les seves emocions i el seu cos. D'aquesta manera, pot discernir amb més claredat com dirigir la seva vida i crear el seu propi "manual de l'usuari" i aprendre com gestionar-se o "usar-se" com diuen en Joan i l'Aloka
 
Només per l'escola ? o és mes ampli?

Les classes i tallers de ATB van dirigides tant a educadors com a persones interessades en el creixement, la consciència corporal i/o l'evolucio de la conciència... Els tallers de formació que oferim tracten els temes de la atenció, la concentració i la relaxió des d'una prèspetiva física que ajuda a qualsevol persona i ofereix enfocs novedosos sobre la consciència sensorial, l'exploració de les emocions, l'autoconeixement o la autoestima. 
 
Per què a través del cos ?
La millor manera d'assolir aquesta fita tan àmplia és explorar el cos perquè a través d'ell es molt fàcil despertar la consciència de tot l'ésser i de les diferents parts que el formen i apropar-se al centre del seu ser interior. Ens facilita fer-nos conscients del testimoni interior i adonar-nos que hi ha diferents nivells de consciència i desenvolupar una millor capacitat de viure el present.
  
ITINERARIS FORMATIUS RECOMANATS a BARCELONA   MAIG 2014 
Per  ATB EDUCACIÓ INFANTIL :    10 i 11 Maig (cap de setmana) +  Diss 24M.
Per ATB EDUCACIÓ PRIMARIA:      10 i 11 Maig (cap de setmana)
Consultar preus pels mestres de cos, dança, Infantil i educacio física
MÉS INFORMACIÓ DELS TALLERS a PROGRAMACIÓ
Inscripció i informació:  atb.educacio22@gmail.com -   636286899 (TARDES)

 Els nens parlen d' ATB
 
"Fa que el cos físic sigui molt més real i que descobreixis coses sobre tu mateix . "
"Ens donaven exercicis per estar en calma i per tornar a l'estat de consciència habitual. I exercicis per a desenvolupar la consciència i els sentits del cos, per aprendre a usar-los i exercicis per identificar les nostres emocions".
"M'ha tornat més conscient de tot el que m'envolta i m'he obert molt més . Ara, quan em poso nerviós o m'enfado, entro sempre en contacte amb la meva respiració per calmar-me".
"Hem estat jugant i hem après moltíssim. ATB ajuda en la relació amb els altres companys i et torna més obert i més comprensiu".
" Aprens a trobar la teva pròpia manera de ser dins del grup, i una altra cosa que varem aprendre és que si alguna cosa no funciona d'una manera sempre es pot provar d'una altra. Això succeïa especialment quan jugàvem a creuar el riu ".

Awareness through the body (ATB)
Despertar la consciència a través del cos

Un camí per fomentar la concentració,     
la relaxació i l’autoconeixement
Més detalls DEL PROGRAMA I ELS CONTINGUTS  a: http://despertardelaconcienciamedianteelcuerpo.wordpress.com/